Dag 4

Konnichi wa!

Vandaag bij Wada, deze kweker staat bekend om zijn schitterende Asagi en Kujaku.  Ook heeft hij sinds dit jaar een nieuwe variëteit de Kirin! 

De Kirin is een mix van Kujaku en een Yamabuki. de naam Kirin komt van het biermerk Kirin het teken van dit biermerk is een Draak. daarom noemen ze de nieuwe variëteit dus Kirin / de Draak! 


We moesten voor Alexander www.gelux.nl, even kijken naar een voor hem gereserveerde Asagi (1e video). deze was op de video al prachtige maar in het echt nog 10 x zo mooi!  Nadat Alexander akkoord gaf op de asagi hebben wij nog 3 bommen van vissen geschept! 1 x Asagi 2 x Kujaku al deze vissen zijn V.H.Q. Showwaardige vissen! hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan maar dit zijn ze dubbel en dwars waard!

https://youtu.be/B9J9Ps8CPB0https://youtu.be/8r3ZIk4Ni94https://youtu.be/U0aYqVMOzushttps://youtu.be/5CliRu64Xqo

Toen we de Sansai allemaal weer terug hadden geplaatst liepen we door naar zijn tosai huis. 

De bak waar je tegen aan loopt zat bomvol met de nieuwe Kirin soort! wij zagen ons geluk en wouden het grijpen! maar helaas… Wada vertelde dat er geen 1 van deze vissen werd verkocht niet voordat ze waren doorgegroeid tot Nisai.

Dan maar in de handpick bak kijken. we hoefden niet lang na te denken of we hadden een deal! 35 schitterende exemplaren van diverse variëteiten komen naar Enter:

Kujaku 
Red Kujaku
Yamabuki
Nezu Ogon (muisgrijs)
Asagi
Kawari

en…..

Jawel tot ons grote geluk was er een Kirin overgesprongen uit de not for sale bak! en na flink twijfelen mochten we hem toch voor een speciaal aanbod meenemen! wat een geluk!  

Kirin (verkocht)

https://youtu.be/XZas42znnxohttps://youtu.be/4QFzeL_6YMEhttps://youtu.be/tvrje1H6OFUhttps://youtu.be/QePkuMOUKUkhttps://youtu.be/kVoCTUDDIdI

We waren klaar bij Wada, daarna gingen we richting Takahasi om zijn tosai en nisai te bekijken, helaas zat hier niks voor ons tussen.
Toen zijn we weer richting Oyjia gegaan.
Het was tijd voor de lunch, bij de Filipijn een heerlijk bord katze Curry gegeten!


Toen we onze buiken weer vol hadden zijn we weer verder gegaan op koi hunt. Conias stond op de planning, hij staat altijd bekend om zijn goede Doitsu en vaak schitterende Showa en Goshiki, uiteraard zwemt er van de andere variëteiten ook genoeg moois!

Na even alle nisai verkoopbakken te hebben bekeken gingen we over tot de aankoop van een 16-tal schitterende nisai!

in deze mix zitten schitterende:

Showa +/- 50 cm
Ginrin Showa +/- 50 cm
Doitsu Showa +/- 40 cm
Goromo Showa +/- 50 cm
Ginrin Kohaku +/- 45/50 cm
Ginrin Goshiki +/- 45/50 cm
Doitsu Soragoi +/- 50 cm
Doitsu Chagoi +/- 45/50 cm
Kindai showa  +/- 50 cm
Ginrin Doitsu showa +/- 50 cm
Goshiki +/- 45/50 cm
Kikusui Show kwaliteit 51 cm
Doitsu Sanke 49 cm

https://youtu.be/LPxGvMCI1mshttps://youtu.be/DfYQOE0o3dshttps://youtu.be/ZvGKZClu7HEhttps://youtu.be/H_Y-S9g0m-Qhttps://youtu.be/O8nXT4xuqkAhttps://youtu.be/fgG0HNwX20Uhttps://youtu.be/PQe_HSWHOI0https://youtu.be/AKaSuP9eKL8https://youtu.be/X-dzqKYvAR0https://youtu.be/Ovxg2HTht8Mhttps://youtu.be/Tly3NgiFyZkhttps://youtu.be/8yc9uTIV_Vkhttps://youtu.be/k5fNonNola4https://youtu.be/3grhwvSbYighttps://youtu.be/qNXb812H8Nshttps://youtu.be/5FV7IOG0gSo

Na Conias moesten we even naar Marusei Hirasawa om de 2e reservering van Alexander te bekijken. Ondertussen hebben wij nog 2 vissen geselecteerd om optie op te nemen.

een schitterende Sansai Hi utsuri met geweldig beni en een mooi strak patroon, en weinig tot geen sumi-spots.

Ginrin Chagoi Nisai met dikke ginrin en een goede bouw. Marusei vertelde dat het ouderdier hiervan 100+ cm was!

Alexander had tegelijkertijd akkoord gegeven op een gigantische Ginrin Karashigoi van 81 cm. een Gosai! de beelden spreken voor zich!

https://youtu.be/j7UIqDk0_3Uhttps://youtu.be/ZkxrIKBYYxEhttps://www.youtube.com/watch?v=D0LcbZnz3uc

Er was vandaag hard gewerkt en dat vraagt om een stevig avondmaal!  Een lekker Steak met Ui van 600 gr gaat er zeker wel in!

Voor morgen staan de volgende kwekers op het programma voor het bekijken van de tosai en de nisai:

Marudo
Hosokai
Kawakami
Suzuki
Kansuke
Izumiya
Kanno
Ikarashi

We hopen dat u ook deze dag weer heeft genoten van het reisverslag , denk eraan alle vissen kunnen worden gereserveerd via 06 – 122 30 858

Hieronder weer schitterende natuur foto’s & video’s van Ben en Alexander.

Tot morgen! 

Maikel
Wiechert
Ben
alexander


https://youtu.be/zViYDOTNqiUhttps://youtu.be/HQX0ccBGD1khttps://www.youtube.com/watch?v=kVoCTUDDIdIhttps://www.youtube.com/watch?v=O8rcSRmv7Io