Dag 3

Het was een schitterende dag in Nagaoka het zonnetje schijnt en de lucht is helder blauw,

We starten de dag bij Suzuki, hier hebben we zijn tosai mix bekeken. Het waren leuke visjes helaas vonden wij dat er te veel doitsu in zat en het handpicken was niet mogelijk.

Als verassing kreeg Maikel nog een kalender van Suzuki met daarop sumo worstelaars, Suzuki vond namelijk dat Maikel wel mee kon doen aan de wedstrijden. Hoe zou hij hier nou bijkomen (haha). De foto van de kalender zullen we op dag 5 plaatsen.

Na een lekker blikje koffie en een sinaasappel vervolgden wij onze weg naar Hosokai. Hier hadden we optie genomen op 5 vissen waaronder 2 prachtige Kage Shiro Utsuri. We besloten alle 5 de vissen te kopen deze zijn allemaal verkrijgbaar inclusief certificaat.

Ook selecteerden we 3 prachtige showwaardige​ Showa, 1 daarvan met een Heus “Nike” logo op haar hoofd, het zijn echt geweldige vissen om te zien. Deze hebben wij in reservering laten zetten en hier zullen we later over beslissen of deze ook hun rondes in Enter zullen gaan zwemmen.

Toen liepen we naar het andere vishuis van Hosokai om daar nog een 20-tal nisai te selecteren voor in de winkel een paar prachtige variateiten kwamen boven water! Hiervan zal ik een video plaatsen op Facebook en uiteraard op onze website.

Op naar Hirasawa, hier kunnen we altijd slagen voor mooie grote 1 kleurige vissen. We hadden optie genomen op een 4-tal grote vissen (65+) waaronder Chagoi, Yamabuki, Kigoi, Karashigoi, ook hier beslissen we morgen of we deze mee terug nemen naar Enter. Door naar zijn Nisai mix, het is altijd lastig om te selecteren aangezien er zoveel vissen in de bakken zitten. Na een aantal uren hadden we uiteindelijk 14 nisai van verschillende variëteiten gekozen.

Toen begon het alweer te schemeren op naar het steak-house voor een lekkere dikke steak!
Even de planning doorgenomen we starten morgen bij de vader van Hirasawa, daarna door naar Hirasawa zelf om een beslissing te maken over de grote Sansai’s en misschien toch nog een paar nisai er bij kopen (wie weet!).

Dan nog even langs Hosokai om de prachtige Showa te bewonderen en een keuze te maken!

Al met al belooft dag 5 ook weer een leuke en spannende dag te worden!

Iedereen nog een fijne middag wij gaan lekker onze ogen sluiten en dromen over de mooie vissen die we deze week hebben gezien!